Frontdesk Community Manager

Microlab is een inspirerende stad-in-stad coworking space, ontworpen om te inspireren en creativiteit te stimuleren. Wij bieden comfortabele, flexibele en betaalbare kantoorruimtes met diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een Skybar met prachtig uitzicht over de skyline van Eindhoven, een Playground waar je een spelletje kunt spelen en een makerspace met een hout-metaal- en keramiekwerkplaats. Bij Microlab bouwt iedereen met passie aan zijn of haar onderneming.

Op dagelijkse basis verwelkomen wij meer dan 300 bedrijven en een diverse community van meer dan 1.500 members op onze locaties in Rotterdam en Eindhoven. Daarnaast hebben we binnenkort ook een derde locatie in het centrum van Eindhoven. Naast het regelen van alles omtrent de community en werkplekken organiseren wij regelmatig meetings, evenementen, borrels en get-togethers. We zijn trots op onze sponsoring van verschillende goede doelen en we ondersteunen diverse stadsinitiatieven in Rotterdam en Eindhoven die de steden mooier en socialer maken. 

Wat doet een Frontdesk Community manager?

Als Front Desk Medewerker/Community Manager ben je samen met de rest van ons gezellige community team het aanspreekpunt voor alle members, hun gasten en de bezoekers van de vele evenementen. Je bent de “go-to” persoon voor alles wat er binnen Microlab gebeurt. Je weet een unieke beleving te creëren voor iedereen die Microlab binnenstapt en zorgt ervoor dat ze zich direct thuis voelen. Door jouw gastvrijheid en ondersteuning kunnen members zich volledig focussen op hun werkzaamheden.

Combinatiefunctie

Ben je op zoek naar een baan met veel afwisseling, dan ben je bij Microlab aan het juiste adres! Iedere dag is anders en elk uur brengt iets nieuws met zich mee. Sommige dagen verwelkom je members en gasten vanuit de receptie. Andere dagen ben je verantwoordelijk voor alles wat speelt in de community of ondersteun je bij het verzorgen van meetings en events.

Receptie: Je voornaamste taak aan de receptie is om een warm welkom te geven aan iedereen die bij Microlab binnenloopt! Naast het dagelijkse bezoek van de members, hebben we ook regelmatig externe partijen die een evenement bij Microlab organiseren. Aan jou de taak om ze met een glimlach te ontvangen en wegwijs te maken in het pand. Het verwerken van de post en beantwoorden van de telefoon zijn daarnaast belangrijke taken die bij de receptie horen. 

Community: Onze community bestaat uit flex en vaste members die een kantoor, desk of atelier bij Microlab hebben. Ze kennen zelf goed de weg binnen het pand, maar hebben soms wel wat hulp nodig met een introductie aan andere members, wanneer er een printer geïnstalleerd moet worden of wanneer ze aan het groeien zijn en een nieuwe ruimte nodig hebben. Verder houd je de dagelijkse member administratie bij, beantwoord je mails en ben je sfeermaker en bedenker van onze wekelijkse borrels en netwerkevenementen! Als je het leuk vindt is er ook de mogelijkheid om rondleidingen te geven aan potentiële members. 

Meetings & events: Jaarlijks worden er zo’n 250 meetings en events georganiseerd bij Microlab. Deze bestaan o.a. uit bedrijfsuitjes, Microlab feesten, borrels, vergaderingen voor niet-members en events van culturele instellingen uit de regio. Je helpt met het organiseren, hosten, klaarzetten en opruimen. Zorgt dat ze een onvergetelijke dag hebben en hun volgende event ook bij Microlab organiseren.

Jouw profiel

De ideale kandidaat beschikt over de volgende kwaliteiten:

Wat wij bieden

En nu?

Als jij klaar bent voor deze uitdagende rol waarin je zowel als Front Desk Medewerker als Community Manager aan de slag gaat, ontvangen wij graag jouw motivatie met CV via jobs@microlab.nl tav Demi Bouwmans. We kijken uit naar je reactie!