Brand and Marketing Manager

Ben jij klaar om de leiding te nemen over een sterk merk en inspirerende marketingstrategieën te ontwikkelen? Microlab zoekt een gedreven Brand en Marketing Manager.

Wie zijn wij?

Inspirerende werkplekken voor teams, ondernemers en bedrijven van ieder formaat. Microlab is opgericht om creativiteit te inspireren en mogelijk te maken. Een plek waar iedereen kan bijdragen op zijn eigen manier, zichzelf of zijn onderneming kan ontwikkelen en om plezier te hebben. Want daar gaat het om, werkgeluk voor zowel onze members als ons eigen team.

‘’We bestaan ​​om mensen in staat te stellen en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze gelukkiger en meer voldaan kunnen zijn. ”Omdat gelukkige mensen elkaar beter behandelen.’’

Dagelijks verwelkomen wij meer dan 400 bedrijven met een zeer diverse community van meer dan 4000 members. We hebben meerdere vestigingen in Eindhoven en een in Rotterdam. 

Naast de community en werkplekken zijn er ook de vele events die bij ons plaatsvinden en die wij zelf ook organiseren. Dit doen we samen met tientallen partners, zoals verschillende scholen, Brainport, Gemeente Rotterdam, Gemeente Eindhoven.

Wat ga jij doen?

Als Brand and marketingmanager binnen Microlab ben je verantwoordelijk voor de algehele marketingstrategie, het werven van nieuwe members, de gehele member-reis, voor het uitbouwen van het merk Microlab en het bouwen aan (nieuwe) fysieke locaties.

Het creëren van een community en het gevuld krijgen van onze Microlab kantoren en evenementen zalen is een belangrijke pilaar van onze business. We willen een bruisende omgeving creëren voor alle members of gasten. Je werkt hierbij met een overkoepelende visie, waarbij je zorgt dat iedereen goed met elkaar samenwerkt. Je vertaalt je strategie door naar concrete middelen, zet processen op voor de samenwerking en beheert, analyseert en optimaliseert deze ook.

Maar dan zijn we er nog niet. Als bedrijf hebben we veel ambitie en daar hoort een sterk merk bij. Microlab moet een veel grotere bekendheid genieten en hier werk je actief aan. Je werkt aan het versterken en de consistentie van onze merkuitingen. Je bouwt partnerships met relevante partijen en je creëert een actief naamsbekendheid. Je werkt aan het Microlab verhaal, onze visie, en vertaalt dit naar de buitenwereld. Je zoekt aanknopingspunten om ons in de spotlight te zetten en zorgt dat iedereen op de hoogte is van hoe we aan de weg timmeren. Je hebt een bewezen staat van dienst in merkbeheer en marketing en begrijpt hoe een merk zowel horizontaal als verticaal binnen een organisatie moet worden geïntegreerd om consistente merkervaringen te garanderen.

Samen met onze designer maak jij van de 40.000m2 aan co-working een super toffe plek voor al onze members. Jullie gaan samen met een  team van getalenteerde professionals van interieur architect tot DTP’ers en externe marketing samenwerkingspartners aan de slag om nieuwe locaties te ontwikkelen. Hierbij werk je nou samen met de founder van Microlab en met het MT team om met z’n alle onze ambitieuze doelen te realiseren.

Met een passie voor het verbinden van mensen en commerciële inzicht ben jij het centrale punt binnen Microlab voor activatie, positionering en communicatie. Binnen deze rol werk je, als onderdeel van het managementteam, dagelijks samen met de locatie-teams aan het uitbouwen van Microlab.

Jouw verantwoordelijkheden

Jouw profiel

De ideale kandidaat beschikt over de volgende kwaliteiten:

Wat wij bieden

En nu?

YOUSEEQ is exclusief verantwoordelijk voor de werving en selectie voor deze functie. Wil jij solliciteren op deze functie of heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met Viana Quint via vquint@youseeq.nl of telefonisch op 06-16201356.